Solskydd

Solens strålar både ökar risken för hudcancer och är den främsta orsaken till hudens alla ålderstecken. Hur skyddar man sig bäst mot solen och vad är det som är mest toxiskt i solkräm?

solskydd

Äta sitt solskydd - choklad

Att kunna äta sig till ett bättre naturligt solskydd känns otroligt lockande men funkar det? Och hur stor mängd måste man sätta i sig för att det ska ha någon effekt? I den här artikeln tittar vi lite närmare på en favoritprodukt, nämligen choklad. Är det verkligen så man kan förbättra hudens inneboende solskydd genom att äta choklad?

Läs mer...
Allt om solskydd

Hur skyddar man sig bäst mot solen? Hur mycket skyddar skugga eller tunna sommarkläder? Bör man använda solkräm, eller kan solkrämen i sig vara skadligare än solens strålar?

Läs mer...

Vad innehåller egentligen solkrämer? Vi har undersökt de vanligaste märkena och hittat allt från allergener till hormonstörande och genotoxiska ämnen. Här listar vi de fem värsta ämnena som du helt bör undvika i solkräm.

Läs mer...
Solkrämer håller inte utlovad SPF

Franska motsvarigheten till Råd & Rön testade sol­krämer med SPF 50/50+ i sitt sommar­nummer. Bara en av de testade produk­terna levde upp till den ut­lovade solskydds­faktorn. Flera krämer gav betydligt sämre skydd än vad de påstod och absolut sämst var en ekologisk sol­kräm för barn som bara gav skydd motsvarande SPF 6-10.

Läs mer...