Vårdande läppglans

Jag har använt de här två naturliga, vårdande läppglansen i princip hela sommaren och kan fortfarande inte bestämma mig för vilket jag tycker bäst om; Weleda Lip Balm - Berry red eller Burt's Bees Lip Balm Pomegranate.

Weledas Lip Balm är mer flytande i konsistensen medan Burt's Bees Lip Balm är fast, precis som deras andra bivaxinnehållande varianter. Båda är gjorda på naturliga mjukgörande oljor som vårdar läpparna. 

Weleda: Ricinolja, olivolja, jojoba, solrosfröoljevax och sheasmör.

Burt's Bees: Solrosolja, bivax, kokosolja, ricinolja, lanolin, granatäppelolja, glycine sojaolja och rapsolja.

Båda ger fin glans och en naturlig lätt mörkare ton åt läpparna. Weleda kallar färgen hallon medan Burt's Bees heter granatäpple. Faktum är att det inte går att se någon skillnad på vare sig färg eller glans. 

Den röda färgen kommer från järnoxid (Weleda) respektive carmine (Burt's Bees) som båda är naturliga färgämnen med mycket låg Hazard score enligt EWG.

Negativt? Kanske konserveringsmedlen, Benzyl alkohol (Weleda) och Benzyl salicylat (Burt's Bees) som båda är allergena. Men konserveringsmedel är tyvärr nödvändigt i hudvård och kosmetika och av alla onda ting så är de här två ganska ok jämfört med många andra konserveringsmedel.

Jag rekommenderar varmt både Weleda Lip Balm - Berry Red och Burt's Bees Lip Balm Pomegranate.

Ulrika

Gifter i hudvårdsprodukter

Besökte "Musée des Confluances" i Lyon häromdan och såg bland annat en utställning om gifter ("Venenum, un monde empoisonnée" övers. "Toxin, en förgiftad värld" ). Något chockad stötte jag på den här reklamen från märket THO-RADIA som 1932 lanserade hudvårdsprodukter innehållande de radioaktiva ämnena Thorium och Radium. Försäljningsargumentet som användes var att " förskönande eftersom botande". För att öka försäljningen påstods krämen vara skapad av en "Doktor Alfred Curie" som naturligtvis aldrig har funnits. Märket THO-RADIA var dock inte ensamma om att sälja hälso- och skönhetsprodukter innehållande radium på 1920- och 1930-talen fram till att det förbjöds 1937. Radium ansågs mirakulöst, livsgivande och kunna bota allt. Det fick mig att fundera över vilka toxiska galenskaper vi stoppar i smink- och hudvårdsprodukter idag, som man om 100 år kommer se tillbaka på och undra om vi var helt galna.

Ulrika

Lugna dagar vid havet

Hemma igen. Utvilad och redo att gå tillbaka till vardagen efter en vecka med hela familjen vid underbart vackra Västerbottenskusten, med sitt lugn, ljusa nätter och djupa skogar och lååångt till närmsta hus,  

Fina stunderBad, roddturer, stenpromenader, kantareller och nyrökta abborrar...

 Malin i Ratan

Passade naturligtvis på att ta en promenad till Ratan och besöka Malin. Ett gäng av hennes fantastiska tvålar följde såklart med hem.

Avkoppling vid havel

Stillhet över havet

Skönhet vid havet

Norrlandsljus

 

Ulrika

Midsommar 2017 - Nyponros.com

Ulrika är hemma från Frankrike och vi firar midsommar tillsammans i våra föräldrars sommarhus strax utanför Mariefred. Det blir traditionell sillunch ute i gräset. Barnen hjälper till att göra midsommarstången fin med prästkragar och nyponrosor och sen äter vi midsommartårta täckt av söta jordgubbar.

Johanna

Fåren Tacos och Kebab har kommit på några veckors besök för att hjälpa till med gräsklippningen. Hur gulliga som helst. Älskar att bli kliade. Maskrosor gillar dom också tacksamt nog.

Naturlig och giftfri trädgårdsskötsel

 

Ulrika

Nyponros blog

Nu är sommaren äntligen här och nyponrosorna blommar för fullt. För dig som vill veta lite mer om oss som ligger bakom Nyponros, lanserar vi nu Nyponros Blogg. Här delar vi med oss av glimtar från vår vardag, varvat med recensioner av produkter vi testat och tankar om livet.

Jag, Johanna, bor med man och tre barn i en lägenhet i en Stockholmsförort. Jag försöker skapa ordning i småbarnskaoset för att få tiden att räcka till. Jag drömmer om att hinna odla på vår uteplats, lära mig baka surdegsbröd och ta mig tid att träna.

Ulrika flyttade för några år sedan till franska alperna och blev kvar. Där är livet nära naturen, med skidåkning på vintern och vandring och en del klättring på sommaren. 

Att välja närproducerat och ekologiskt är enkelt där. Grönsaker handlas helst på morgonen på de lokala marknaderna och färskt bröd från bageriet runt hörnet. Många lokala ostar slinker också ofta med hem.

Förutom ett stort intresse för naturlig hudvård har vi båda, ända sedan vi var små, älskat att fotografera.

Finns det något underbarare än att gå upp en tidig morgon för att fånga gryningsljuset, eller bara kasta sig ut efter en regnskur för att hinna fota det magiska ljuset som bara existerar i några få ögonblick?

 

Johanna