Vispat body butter - Enkelt att göra hemma

Inlägget innehåller affiliatelänkar. Det betyder att om du handlar via någon av länkarna så stödjer du Nyponros.com genom att vi får vi en liten provision på ditt köp. Vi rekommenderar enbart produkter vi gillar och har testat personligen. Läs mer...

Vispat body butter kakao och shea - enkelt att göra hemma

En kompis 10-åring har länge tjatat på mig om att göra någon naturlig hudvård tillsammans. Och sånt måste ju uppmuntras! Så nu när det är höstlov har vi passat på att göra lite härligt mjukgörande vispat body butter. Det är enkelt att göra och känns lite lyxigt så här i höstmörkret när det börjar bli kallare ute och huden behöver något extra. 

Jag brukar blanda 2 delar hårt fett som kakaosmör eller kakaosmör + sheasmör med 1 del virgin kokosolja och 1 del flytande olja, t.ex. mandelolja. Men det går också bra med ekologisk kallpressad solrosolja eller rapsolja. Vi satte också till lite bivax för att fluffigheten ska hålla bättre. Lite stärkelse som ekologisk majsstärkelse eller arrowrot utrörd i oljan innan den kallnar gör att smöret känns mindre oljigt när man smörjer in sig. Ta vad du har hemma.

Recept:

25 g Kakaosmör

25 g Sheasmör (alt. enbart kakaosmör, dvs 50 g istf 25 g)

25 g Virgin Kokosolja

25 g Mandelolja (alt. ekologisk kallpressad raps eller solrosolja)

1 g Bivax (ca 1/3 tsk)

1,5 tsk Ekologisk majsstärkelse (el. annan ekologisk stärkelse tex arrowrot)

Vispat body butter diy - recept

Mät upp allt utom maizenan och smält på svag värme, antingen på vattenbad eller i en tjockbottnad såskastrull. Sätt till maizenan (rör ut den i lite av oljeblandningen först så att den inte klumpar sig). Häll över oljeblandningen i en skål och ställ på kylning, antingen i kallvatten i diskhon eller i kylskåp. Det ska börja stelna men inte bli för hårt, då är det svårt att vispa. När blandningen har stelnat lagom mycket vispa upp den med elvisp tills den ser ut som tjockt vispad grädde. Klart!

Ulrika