Vispat body butter med choklad och pepparmynta

 Mintchoklad body butter

- Mamma, sa äldsta dottern häromdagen. Varför lägger ni inte upp receptet på den där krämen Ulrika gjorde till mig i julklapp? 

- Gillar du den?

- Älskar den!!

Så här kommer receptet på ett underbart krämigt och mjukgörande body butter som doftar härligt av choklad och mynta. Det har en lite längre ingredienslista än många andra recept men är så värt det.

Det är enkelt att göra sin egen hudkräm. Du har full kontroll över innehållet och får en produkt med enbart ekologiska, hudvårdande ingredienser och inga konstigheter. Se till att alltid välja raw, virgin och icke-raffinerade smör och oljor för bästa hudvårdande effekt. Vid raffinering försvinner mycket av vitaminer, anti-oxidanter och annat gott.

I det här receptet blandar vi raw kakaosmör, mangosmör och shea nilotica, vilket gör det här body buttret härligt krämigt. Mangosmöret gör också att det går snabbare in i huden och känns mindre oljigt. Tapioka och kakao hjälper också till att ge en mindre oljig känsla. Pepparmyntan ger det hela en härligt uppfriskande doft. E-vitaminoljan är med för att krämen ska hålla längre genom att skydda den från att härskna.

 

Recept

20g Kakaosmör

20g Mangosmör

10g Kokosolja

10g Nilotica sheasmör

10g Jojoba olja

10g Mandelolja

15g Tapioka stärkelse

1,6g Kakaopulver

3 dp E-Vitaminolja (1 000 IU/ml annars mer)

0,4g Eterisk pepparmyntsolja (mentha pipirita) (ca 12 droppar)

 

Smält kakasmör, mangosmör, kokosolja och shea nilotica i vattenbad. Ta av från värmen och rör ned jojobaolja, mandelolja, tapioka stärkelse och kakaopulver. Rör om tills allt blandats och sätt till sist till E-vitamin och den eteriska myntaoljan om du valt att ha dem med. Rör om och ställ kallt i kylskåp. När krämen börjar stelna vispar du den kraftigt med elvisp så att den blir härligt fluffig. Överför till en glasburk. Klart att användas.

OBS! Om du är gravid bör du undvika eterisk pepparmyntsolja. Du kan istället välja eterisk olja från grönmynta (mentha spicata) som är mildare. Under graviditetens tre första månader bör du dock undvika alla eteriska oljor för att vara på den säkra sidan.

 

Johanna