Enklaste receptet på läppbalsam

Inlägget innehåller affiliatelänkar. Det betyder att om du handlar via någon av länkarna så stödjer du Nyponros.com genom att vi får vi en liten provision på ditt köp. Vi rekommenderar enbart produkter vi gillar och har testat personligen. Läs mer...

diy lappbalsam enkeltDet här är första receptet i vår serie av läppbalsam och nog också det enklaste, inte bara på läppbalsam, utan det enklaste receptet på någon diy hudvårdsprodukt. Ett riktigt rör-ihop-på-5-minuter recept med bara två ingredienser - hälften kokosolja och hälften bivax. Medan andra oljor blandade med 50% bivax bara blir en benhård, oanvändbar massa så blir kokosolja och bivax tillsammans ett härligt mjukgörande och skyddande läppbalsam som stannar kvar länge på läpparna utan att klibba eller göra läpparna vita. Ett läppbalsam som också passar bra till Honom då det är fullständigt fritt från glans. 

 

Du behöver:

50% Kokosolja

50% Bivax

En eller flera tomma cerathylsor (finns att köpa på nätet, alternativt återanvänd en gammal)

En cerathylsa rymmer normalt mellan 6-7 ml. Jag blandade 10g av varje och fyllde 3 hylsor och då blev det lite över.

 

diy lappbalsam enkelt kokosolja bivax

diy lappbalsam enkelt recept

 

Smält samman bivax och kokosolja i vattenbad (liten kastrull eller värmefast skål/bägare i en annan kastrull med vatten i) och häll upp i hylsorna. Gör du flera så sätt ihop dem med ett gummiband så står de stadigare. Det är allt. Enklare kan det inte bli.

 

Ulrika