Välkommen till Nyponros Blogg

Nyponros blog

Nu är sommaren äntligen här och nyponrosorna blommar för fullt. För dig som vill veta lite mer om oss som ligger bakom Nyponros, lanserar vi nu Nyponros Blogg. Här delar vi med oss av glimtar från vår vardag, varvat med recensioner av produkter vi testat och tankar om livet.

Jag, Johanna, bor med man och tre barn i en lägenhet i en Stockholmsförort. Jag försöker skapa ordning i småbarnskaoset för att få tiden att räcka till. Jag drömmer om att hinna odla på vår uteplats, lära mig baka surdegsbröd och ta mig tid att träna.

Ulrika flyttade för några år sedan till franska alperna och blev kvar. Där har hon hittat en bättre balans i tillvaron, med mer tid att njuta av den vackra naturen, hinna med att sporta, skidåkning på vintern och vandring och en del klättring på sommaren och umgås med vänner. 

Att välja närproducerat och ekologiskt är enkelt där. Grönsaker handlas helst på morgonen på de lokala marknaderna och färskt bröd från bageriet runt hörnet. Många lokala ostar slinker också ofta med hem.

Förutom ett stort intresse för naturlig hudvård har vi båda, ända sedan vi var små, älskat att fotografera.

Finns det något underbarare än att gå upp en tidig morgon för att fånga gryningsljuset, eller bara kasta sig ut efter en regnskur för att hinna fota det magiska ljuset som bara existerar i några få ögonblick?

 

Johanna