Nyponros testar: Handkräm för hösttorra händer

Weleda Evening Primrose Hand cream

 

Precis som varje höst när temperaturen kryper neråt nollan kommer behovet av handkräm. Händerna behöver helt enkelt lite extra fukt så här års, även om de klarar sig något bättre sen jag börjat använda mindre uttorkande tvålar. Min absoluta favorit just nu är Weleda Evening Primrose Age Revitalising Hand Cream.

Förutom att denna handkräm är fylld av fuktgivande och mjukgörande oljor och fetter som sesamolja, solrosolja och sheasmör, så innehåller flera av oljorna i krämen också antioxidanter som vitamin E och flavanoider. De bidrar också med essentiella fettsyror, squalene och fytosteroler som förbättrar hudens barriär och minskar vätskeförlusten. Krämen innehåller också glycerin, den viktigaste av de fuktbevarande faktorer som finns naturligt i huden och som lätt förloras om man tvättar händerna ofta. Extra nyttigheter är Nattljusolja och Gotu kola extrakt. Båda har använts i flera tusen år för att förbättra sårläkning och behandla hudproblem, Nattljusoljan av den amerikanska indianbefolkningen och Gotu Kola inom den asiatiska naturmedicinen. Gamma-linolensyra i nattljusolja förstärker hudens barriär, stimulerar till kollagenbildning och har anti-inflammatoriska egenskaper medan triterpen saponiner i Gotu Kola kan boosta antioxidantförsvaret, stimulera hudens cellförnyelse och öka kollagenbildningen. Det bästa från två världar skulle man kunna säga. 

Handkrämen känns lätt, går snabbt in i huden och efterlämnar en otroligt mjuk och skön känsla. Händerna känns omedelbart återfuktade utan att kännas klibbiga och feta. Detta är viktigt för mig då jag gärna har en tub stående bredvid datorn under vinterhalvåret och vill kunna fortsätta arbeta direkt utan att riskera att kladda ner tangentbordet.

 

Johanna