Gifter i hudvård

Mycket av den konventionella hudvården innehåller ämnen som kan vara skadliga för oss. Vi granskar vetenskapen och reder ut vad som verkligen är bevisat.

gifter i hudvard

Ett bra mineralpuder är fantastiskt för huden. Det är lugnande, läkande och skyddar mot solen. Men det finns också mineralpuder som irriterar huden, vilket orsakar inflammation och igentäppta porer. Så hur skiljer man ett bra mineralpuder från ett dåligt? Vilka ämnen bör det innehålla för att ge de positiva egenskaperna och vilka bör man se upp med?

Läs mer...
Vilka eteriska oljor är fototoxiska?

Vissa eteriska oljor, särskilt många citrusoljor, kan orsaka brännskador och allergiska reaktioner om du använder dem i solen. Se listan över eteriska oljor att undvika i solen och vilka eteriska citrusoljor som du kan använda utan risk.

Läs mer...

Aluminium och risken för bröstcancer - Ska vi ta varningarna på allvar? Finns det en koppling eller är det en skröna.

Läs mer...
1,4-dioxane i schampo

Har du 1,4-Dioxan i badrumshyllan? Många produkter som marknadsförs som milda är kontaminerade med cancerogenen 1,4-dioxan. Lär dig hur du undviker dem. 

Läs mer...
Formaldehyd i hudvårdsprodukter – ökad risk för hudcancer?

Antalet fall av hudcancer har ökat kraftigt sedan 70-talet. Är ökat solbadande verkligen hela sanningen? Eller kan formaldehyd i hudvårds­produkter ha bidragit till uppgången?

Läs mer...