Vilka är vi?


 

Vi är två systrar med en stor passion för naturlig hudvård. Vi har en bakgrund inom biomedicin och molekylärbiologi och har lång erfarenhet inom biomedicinsk forskning. De senaste åren har vi blivit allt mer intresserade av naturlig och framför allt giftfri skönhetsvård.

Vi tror att naturliga ekologiska skönhetsprodukter i många fall är bättre val än de konventionella massproducerade produkterna. Samtidigt tror vi inte att allt är bra, bara för att det kommer från naturen och inte heller att alla syntetiska ämnen är dåliga, bara för att de är framställda i laboratorium.

Vi har börjat ifrågasätta vad vi egentligen har hemma i badrumsskåpet och insett att mycket av det vi tidigare använt inte alls är bra för oss.

Problemet med mycket av den information man hittar på nätet om vad som är farligt och inte farligt inom hudvård är att den är full av missförstånd. Detta beror på att många av de som skriver på nätet är ovana att läsa vetenskapliga artiklar och har bristande kunskaper inom kemi, cellbiologi och anatomi. I många fall finns det dessutom ett ekonomiskt intresse att sälja alternativa produkter.

Vår ambition med den här sidan är att förklara och reda ut begreppen. Vad bör man undvika i sin hudvård? Vilka bevis finns det för att ett visst ämne inte är bra för oss? Vi vill också slå hål på en del myter som cirkulerar på nätet som det inte finns några som helst vetenskapliga bevis för.

Alla artiklar som vi refererar till har vi själva läst för att kunna bilda oss en egen uppfattning som vi kan stå för. Vi refererar inte till “vedertagna sanningar” på nätet.

 


 

Policies