Solskydd

Solens strålar både ökar risken för hudcancer och är den främsta orsaken till hudens alla ålderstecken. Hur skyddar man sig bäst mot solen och vad är det som är mest toxiskt i solkräm?

solskydd

Ska du på dyksemester under julledigheten? Tänk då på att välja en solkräm som inte är skadlig för korallrev, fiskar och andra havsorganismer.

Läs mer...
Allt om solskydd

Hur skyddar man sig bäst mot solen? Hur mycket skyddar skugga eller tunna sommarkläder? Bör man använda solkräm, eller kan solkrämen i sig vara skadligare än solens strålar?

Läs mer...

Hallonfröolja lovordas ofta i sociala medier som ett naturligt alternativ till solkräm. Ligger det något bakom dessa påståenden? Har Hallon­fröolja någon inneboende SPF? Vi har testat.

Läs mer...

Vad innehåller egentligen solkrämer? Vi har undersökt de vanligaste märkena och hittat allt från allergener till hormonstörande och genotoxiska ämnen. Här listar vi de fem värsta ämnena som du helt bör undvika i solkräm.

Läs mer...
Solkrämer håller inte utlovad SPF

Franska motsvarigheten till Råd & Rön testade sol­krämer med SPF 50/50+ i sitt sommar­nummer. Bara en av de testade produk­terna levde upp till den ut­lovade solskydds­faktorn. Flera krämer gav betydligt sämre skydd än vad de påstod och absolut sämst var en ekologisk sol­kräm för barn som bara gav skydd motsvarande SPF 6-10.

Läs mer...

Solens UVA-strålning är den främsta orsaken till tidiga rynkor och andra ålderstecken. Visste du att UVA-strålarna inte hindras ens av molnen? Tänker du på att skydda dig även mulna dagar?

Läs mer...