Senaste artiklar

Ska du på dyksemester under julledigheten? Tänk då på att välja en solkräm som inte är skadlig för korallrev, fiskar och andra havsorganismer.

Läs mer...

Ett bra mineralpuder är fantastiskt för huden. Det är lugnande, läkande och skyddar mot solen. Men det finns också mineralpuder som irriterar huden, vilket orsakar inflammation och igentäppta porer. Så hur skiljer man ett bra mineralpuder från ett dåligt? Vilka ämnen bör det innehålla för att ge de positiva egenskaperna och vilka bör man se upp med?

Läs mer...

Att avsluta hårtvätten med en surskölj gör håret renare, mjukare och glansigare. Hur kommer det sig? Vad är det som gör att det faktiskt fungerar?

Läs mer...
Vilka eteriska oljor är fototoxiska?

Vissa eteriska oljor, särskilt många citrusoljor, kan orsaka brännskador och allergiska reaktioner om du använder dem i solen. Se listan över eteriska oljor att undvika i solen och vilka eteriska citrusoljor som du kan använda utan risk.

Läs mer...
Hur fungerar tensider

För att tvätta bort fett och smuts från huden eller ur håret räcker det inte med vatten utan det behövs något som kan lösa upp fettet. De allra flesta använder därför regelbundet någon form av tvål, duschkräm eller schampo för att bli rena. Men vad är det egentligen i dessa som löser upp smutsen och hur fungerar det?

Läs mer...
Allt om solskydd

Hur skyddar man sig bäst mot solen? Hur mycket skyddar skugga eller tunna sommarkläder? Bör man använda solkräm, eller kan solkrämen i sig vara skadligare än solens strålar?

Läs mer...

Vad innehåller egentligen solkrämer? Vi har undersökt de vanligaste märkena och hittat allt från allergener till hormonstörande och genotoxiska ämnen. Här listar vi de fem värsta ämnena som du helt bör undvika i solkräm.

Läs mer...
Formaldehyd i hudvårdsprodukter – ökad risk för hudcancer?

Antalet fall av hudcancer har ökat kraftigt sedan 70-talet. Är ökat solbadande verkligen hela sanningen? Eller kan formaldehyd i hudvårds­produkter ha bidragit till uppgången?

Läs mer...

SLS är näst efter vatten den dominerande ingrediensen i de flesta reguljära märken av rengöringsprodukter. Den står också upptagen på varenda lista över ämnen att undvika i hudvårdsprodukter. Hur farlig är denna tensid egentligen? Bör man tro på alla påståenden om de skador den kan orsaka, eller är det bara rykten på Internet?

Läs mer...

Förstå din hud, ytterhudens vattenbarriär och hudens naturliga fuktighetsfaktor och lär dig ta hand om den på bästa sätt.

Läs mer...

Aluminium och risken för bröstcancer - Ska vi ta varningarna på allvar? Finns det en koppling eller är det en skröna.

Läs mer...
Savon de Marseille

Riktiga, naturliga tvålar är mycket mildare och bättre för huden än industriella, men hur vet man att de är äkta? Hur skiljer man en bra fast tvål från en som är uttorkande för huden?

Läs mer...