Senaste artiklar

Ett bra mineralpuder är fantastiskt för huden. Det är lugnande, läkande och skyddar mot solen. Men det finns också mineralpuder som irriterar huden, vilket orsakar inflammation och igentäppta porer. Så hur skiljer man ett bra mineralpuder från ett dåligt? Vilka ämnen bör det innehålla för att ge de positiva egenskaperna och vilka bör man se upp med?

Läs mer...
Hur fungerar tensider

För att tvätta bort fett och smuts från huden eller ur håret räcker det inte med vatten utan det behövs något som kan lösa upp fettet. De allra flesta använder därför regelbundet någon form av tvål, duschkräm eller schampo för att bli rena. Men vad är det egentligen i dessa som löser upp smutsen och hur fungerar det?

Läs mer...
Allt om solskydd

Hur skyddar man sig bäst mot solen? Hur mycket skyddar skugga eller tunna sommarkläder? Bör man använda solkräm, eller kan solkrämen i sig vara skadligare än solens strålar?

Läs mer...

Vad innehåller egentligen solkrämer? Vi har undersökt de vanligaste märkena och hittat allt från allergener till hormonstörande och genotoxiska ämnen. Här listar vi de fem värsta ämnena som du helt bör undvika i solkräm.

Läs mer...

SLS är näst efter vatten den dominerande ingrediensen i de flesta reguljära märken av rengöringsprodukter. Den står också upptagen på varenda lista över ämnen att undvika i hudvårdsprodukter. Hur farlig är denna tensid egentligen? Bör man tro på alla påståenden om de skador den kan orsaka, eller är det bara rykten på Internet?

Läs mer...
Savon de Marseille

Riktiga, naturliga tvålar är mycket mildare och bättre för huden än industriella, men hur vet man att de är äkta? Hur skiljer man en bra fast tvål från en som är uttorkande för huden?

Läs mer...